АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 27 Квітня 2023, 15:52
Чорнобильська катастрофа. Пам’ятаємо!

На виконання листа Міністерства освіти і науки України №1/5762-23 від 24 квітня 2023 року «Про відзначення 37-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС», 26 квітня 2023 року Студентською радою та Профбюро Юридичного факультету проведено ряд заходів, приурочених 37-й річниці аварії на ЧАЕС.

Так, в.о. голови Студентської ради факультету Анжелікою Левченко підготовлено просвітницькій відеоролик «26 квітня. День пам’яті Чорнобильської трагедії».

Студентським самоврядуванням факультету проведено круглий стіл на тему «Чорнобильська катастрофа: причини та наслідки трагедії». Майбутні правники презентували у доповідях причини катастрофи, окреслили непоправні наслідки екологічного, медичного та соціального-економічного характеру, поглиблено дослідили питання, що стосувалося впливу тогочасного уряду на поширення інформації про аварію та реакцію світової громадськості. Між учасниками науково-просвітницького заходу виникла жвава дискусія на тему «Чи реальне життя в зоні відчуження та через скільки років, якщо таке можливо?». Завершуючи захід учасники згадали всіх відчайдушних героїв-ліквідаторів ЧАЕС та вшанували хвилиною мовчання тих, хто вже не з нами.

У рамках запланованих заходів, студентська молодь також відвідала Національний музей «Чорнобиль», який є багатофункціональним історико-культурним закладом, що поєднує наукову, культурно-просвітницьку діяльність з діяльністю сучасного музею з архівування, збереження та оприлюднення історії ядерної аварії на Чорнобильській АЕС. «Під час перегляду експонатів Музею, ми повністю телепортувалися в 1986 рік та відчули атмосферу життя тогочасних людей, до та після вибуху на Чорнобильській АЕС. Це найбільш важка радіоекологічна катастрофа ХХ століття, наслідки якої не мають аналогів і відрізняються від інших відомих у світі природних та техногенних катастроф. Наша основна мета – формування історичної свідомості студентської молоді, збереження національної пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС», зазначили здобувачі вищої освіти.

ВІДЕО

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
  01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет