АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 30 Листопада 2023, 07:18
Бінарне заняття на тему «Оратор і аудиторія»

29 листопада 2023 року в рамках навчальної дисципліни «Ораторське мистецтво юриста» для здобувачів освіти 3 курсу спеціальності 081 «Право» Юридичного факультету доцент кафедри теорії та історії держави і права Світлана Головко разом із керівником юридичного департаменту міжнародної компанії «Bayer» Олександром Кріпаком провели бінарне заняття на тему «Оратор і аудиторія».

Із учасниками обговорено загальні вимоги до аратора та його зовнішнього вигляду, розглянуто питання щодо суб’єктивних і об’єктивних перешкод контакту аудиторії й оратора та шляхів їх подолання, проаналізовано етичні засади та установки у діловому спілкуванні.

Олександр Кріпак звернув увагу майбутніх правників на особливості підготовки судової промови та спілкування із судовою аудиторією, а також зазначив, що судова промова – це промова, звернена до суду та інших учасників засідання під час розгляду кримінальної, цивільної або адміністративної справи, в якій містяться висновки щодо конкретної справи. Практикуючий юрист наголосив, що найкращою формою підготовки судової промови є складання детальних і переконливих тез цієї промови.

Під час заняття пан Олександр поділився зі студентською аудиторією власним досвідом участі у судових засіданнях в ролі адвоката та надав корисні поради щодо взаємодії оратора і аудиторії, які допоможуть їм досягнути успіху у майбутньому.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет