АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 9 Грудня 2023, 06:35
Бінарна лекція «Загальні правила вчинення нотаріальних дій» за участю приватного нотаріуса м. Києва Світлани Аврамець


8 грудня 2023 року, в рамках вивчення навчальної дисципліни «Адвокатура та нотаріат України», провідним викладачем, к.ю.н., доцентом кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Іриною Літвіновою організовано зустріч здобувачів освіти 2-го курсу спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» з приватним нотаріусом м. Києва Світланою Аврамець.


Під час проведення бінарної лекції на тему «Загальні правила вчинення нотаріальних дій» пані Світлана розповіла про організацію роботи нотаріуса, зазначивши: «Нотаріат відіграє значну роль як орган безспірної цивільної юрисдикції та превентивного правосуддя. Професійна діяльність нотаріуса забезпечує превентивний правовий захист та унеможливлює порушення в майбутньому прав та інтересів суб’єктів права та виникнення спорів у судах».


Нотаріус розповіла майбутнім правоохоронцям про певні особливості вчинення нотаріальних дій в умовах воєнного стану, зауваживши, що визначений законодавством строк для внесення нотаріусом відомостей до єдиних та державних реєстрів, що функціонують у системі Міністерства юстиції продовжується на підтверджений державним підприємством «Національні інформаційні системи» час їх неналежного функціонування.


«Неможливо вести мову про єдиний порядок вчинення нотаріальних дій лише за послідовністю їх вчинення, не визначаючи єдиних підстав відмови у вчиненні нотаріальної дії, на якій стадії це можливо, яким чином це має здійснюватися. Все це вирішує нотаріус самостійно. Зміст нотаріального провадження взагалі, тобто загальний порядок, утворюють основні правила вчинення нотаріальних актів, що діють однаковою мірою незалежно від того, який конкретно нотаріальний акт вчинюється», вказала Світлана Аврамець.

Відповідаючи на питання здобувачів освіти «Чи є різниця між державним і приватним нотаріусом?», зазначено, що сьогодні різниці між державним і приватним практично немає, тільки те, що державні працюють в державних нотаріальних конторах, а приватні мають свій офіс, де приймають осіб. Документи мають однакову силу як у державних, так і у приватних нотаріусів.

Проведення даної зустрічі дало можливість студентам отримати практичні знання щодо загальних правил вчинення нотаріальних дій.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет