АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 13 Грудня 2023, 09:35
Бінарна лекція як вид презентації матеріалу з навчальної дисципліни «Юридична компаративістика»

12 грудня 2023 року доцентка кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Вікторія Череватюк та консультантка заступниці голови комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, експертка Офісу Ради Європи в Україні, випускниця Юридичного інституту НАУ 2013 року Олександра Голуб провели для студентів 4 курсу спеціальності 081 «Право» бінарну лекцію з навчальної дисципліни «Юридична компаративістика».

Лекція на тему «Місце правової системи України на правовій карті світу» була побудована у вигляді діалогу викладача і юриста-практика. Саме такий вид заняття був заздалегідь визначений для даної теми, так як кандидатство України в ЄС відкрило широкі можливості для більш активного долучення нашої країни до європейських цінностей, прискорення політичних, економічних та правових реформ всередині України, а швидкі зміни, що відбуваються у правовій системі нашої держави потребують використання різних підходів для їх реалізації.

У ході лекції обидва доповідачі окреслили основні вимоги щодо приведення у відповідність законодавства України до положень права ЄС, визначили проблеми впровадження стандартів ЄС у сфері забезпечення демократії, розкрили етапи становлення верховенства права та захисту прав людини. Спікерами висловлювались різні точки зору щодо проведення правової реформи в Україні, що спонукало студентів до їх порівняння, сприяло розвитку критичного мислення, толерантності сприйняття різного бачення вирішення дискусійних питань, зокрема у законодавчій діяльності.

Методика бінарної лекції є інтерактивною педагогічною технікою, основна мета якої – розвинути у здобувачів освіти культуру дискусії, вміння формувати власну точку зору, використовуючи викладені лекторами різні погляди на одну проблему.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет