АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 17 Січня 2023, 10:30
Безпека дорожнього руху в умовах воєнного стану

З 14 листопада в Україні стартував ІІ етап національного Тижня безпеки дорожнього руху, який присвячено питанням безпеки на дорозі в умовах воєнного стану.

У рамках Тижня, 17 листопада 2022 року адвокатом Олексієм Меше для здобувачів вищої освіти Юридичного факультету проведено лекцію на тему «Безпека дорожнього руху в умовах воєнного стану».

Мета – привернути увагу здобувачів вищої освіти до проблем травматизму та смертності на українських дорогах.

Під час заняття адвокатом розглянуті системи та механізми досудового розслідування кримінальних правопорушень у сфері експлуатації транспорту, окрему увагу приділено судовій практиці, а саме постановам Пленуму Верховного Суду у справах про порушення правил дорожнього руху, відповідно до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зосереджено увагу студентів також на стадіях розслідування дорожньо-транспортних пригод, встановленні вини водіїв та пішоходів, які є повноцінними учасниками дорожнього руху, проведенні експертиз та вчиненні дій працівниками дорожньо-постової служби.

«Пішоходи мають носити з собою ліхтарики або інші світловідбиваючі смужки чи позначки під час відключення електрики у темний час доби. Це робиться для того, щоб водії могли бачити пішоходів та вчасно реагувати на них», зауважив пан Олексій.

Тижні безпеки дорожнього руху в Україні, що проходять двічі на рік, є однією із найбільших інформаційно-просвітницьких платформ для привернення уваги суспільства до проблем дорожньо-транспортного травматизму в країні.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет