АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 8 Грудня 2022, 08:33
Безоплатна правова допомога в Україні: сучасні підходи

07 грудня 2022 року на Юридичному факультеті для студентів 1 курсу проведено зустріч з практикуючим юристом, адвокатом Катериною Войтенко.

Тема заняття «Безоплатна правова допомога в Україні: сучасні підходи» обрана гостем не випадково, адже вона безпосередньо має контракт на постійній основі з державною установою щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги для населення.

«Держава має надавати безоплатну та кваліфіковану допомогу малозабезпеченим особам при обвинуваченні їх у вчинені кримінальних правопорушень. Така особа може захищати себе особисто чи використовувати юридичну особу захисника, вибраного на власний розсуд, або за браком достатніх коштів – одержувати таку допомогу безоплатно, коли цього вимагають інтереси правосуддя», доповідаючи зазначила пані Катерина.

У ході виступу лектором розкрито сутність первинної правової допомоги населенню: надання консультацій, роз’яснень, складення процесуальних документів, проаналізовано взаємодію правоохоронних органів та адвоката, виокремлено проблемні питання їх взаємодії та шляхи вирішення даних питань. Доповідач окремо зупинилася на понятті «виправдувальні вироки», які мають велике значення та цінність для практикуючого адвоката стосовно надання вторинної правової допомоги.

Результатом даної зустрічі є домовленість з Катериною Войтенко про взаємну співпрацю та проходження студентами практики в органах державної влади, а саме безпосередньо при наданні безоплатної вторинної правової допомоги.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет