АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 28 Грудня 2022, 05:23
Антикорупційна експертиза як засіб запобігання корупції

27 грудня 2022 року кафедрою конституційного і адміністративного права Юридичного факультету проведено онлайн вебінар «Антикорупційна експертиза» за участі юриста-аналітика аналітичного центру «Інституту законодавчих ідей» Андрія Климосюка.

Програма вебінару охоплювала такі актуальні питання, як: практичне значення антикорупційної експертизи, її види, методологія проведення антикорупційної експертизи тощо.

Спікер розкрив поняття антикорупційної експертизи, наголосивши, що це діяльність із виявлення в нормативно-правових актах, проєктах нормативно-правових актів положень, які самостійно чи у поєднанні з іншими нормами можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Особливу увагу учасників привернула інформація про практичне значення антикорупційної експертизи, особливості гучних антикорупційних справ, наприклад, корупційні схеми на забезпечення людей з інвалідністю засобами реабілітації, справа Максима Микитася, якого підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн. гривень.

Тема боротьби з корупцією є актуальною для України, оскільки це одна з вимог Європейського Союзу в процесі вступу України до даного економічного та політичного союзу, що об’єднує 27 держав-членів, а висвітлений Андрієм Климосюком план антикорупційних дій надає впевненість, що Україна здолає цю проблему найближчим часом.

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет