АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 28 Травня 2022, 08:28
Антикорупційна діяльність громадських організацій

27 травня 2022 року в рамках роботи Науково-дослідного центру антикорупційної діяльності в транспортній та авіакосмічній сферах Юридичного факультету відбувся науково-практичний семінар «Вплив громадських організацій на протидію корупції в Україні».

Модератор заходу – к.ю.н., доцент кафедри кримінального права і процесу, керівник Науково-дослідного центру антикорупційної діяльності в транспортній та авіакосмічній сфері Тетяна Лисько.

З доповіддю щодо організації роботи та ефективності громадських організацій у сфері протидії корупції виступив голова правління громадської організації «Всеукраїнський центр протидії корупції та сприяння правоохоронним органам «АНТИКОРУПЦІЙНА ІНІЦІАТИВА» Олександр Самойленко.

Основну увагу доповідач зосередив на проблемах виявлення корупційних схем та протидії корупції в період дії правового режиму воєнного стану, вказав на алгоритм дій громадян у випадку виявлення таких корупційних правопорушень та наголосив: «Боротьба з корупцією, особливо в такий складний час військової агресії РФ проти України є завданням кожного з нас. Особливо хочу звернутися до молоді. Ви маєте проявляти активну позицію у протидії корупції. У випадку виявлення таких дій, слід фіксувати правопорушення, точно відзначати факти: час, місце вчинення корупційного правопорушення та повідомляти правоохоронні органи або звертатись до громадських організацій, які займаються антикорупційною діяльністю».

Наприкінці виступу до доповідача пролунало чимало запитань, які стосувалися питань виявлення та протидії корупції під час вручення повісток, продажу гуманітарної допомоги, реалізації у вільному обігу продукції, яка призначена для потреб Збройних Сил України.

Тематика заявленої доповіді викликала жваву дискусію серед учасників семінару, до обговорення якої також долучився начальник відділу експертного аналізу Департаменту забезпечення діяльності Міністра внутрішніх справ України Олександр Кравчук. Пан Олександр звернув увагу присутніх на проблеми взаємодії та взаємодопомоги громадських організацій та МВС України.

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет