АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 19 Травня 2023, 10:32
Актуальні питання приватного права в контексті молодіжного наукового простору

Відповідно до програми проведення VІ Міжнародного молодіжного наукового юридичного форуму 18 травня 2023 року кафедрою цивільного права і працесу Юридичного факультету в режимі он-лайн проведено секційне засідання на тему «Цивільне і трудове право, цивільний процес, право інтелектуальної власності».

Учасники наукового заходу обговорили питання правового регулювання трудових правовідносин з працівниками, мобілізованими до ЗСУ, особливості звільнення за прогул в умовах воєнного стану, проблемні аспекти зловживання правом суб’єктами у сфері трудових відносин тощо.

У межах секційного засідання підіймались окремі питання функціонування нового Закону України «Про акціонерні товариства», деякі проблемні питання щодо поширення недостовірної інформації у період дії правового режиму воєнного стану, особливості захисту права власності у цивільному праві, принцип автономії волі сторін у договірному праві в Україні.

Висновки наукових доповідей дозволили сформувати практичні рекомендації для розроблення стратегічної та системної концепції розвитку цивільного і трудового права України, а також визначити перспективні напрямки розвитку приватно-правових галузей.

 

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет