АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 21 Травня 2022, 01:22
Актуальні проблеми кримінально-правових дисциплін в умовах воєнного стану

20 травня 2022 року на кафедрі кримінального права і процесу Юридичного факультету відбулася студентська наукова дискусія, за участю здобувачів вищої освіти країн Грузії, Польщі та України, на якій розглядалися як загально-кримінальні питання, так і питання кримінального права, пов’язані із російською агресією в Україні.

Із доповіддю на тему «Аналіз відповідальності за вчинення замаху на життя чи здоров’я військовополонених чи цивільних у польській правовій системі» виступив Мацей Блотніцкі – магістр, асистент кафедри кримінального права та кримінології факультету права та адміністрації Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Польща). Доповідач розкрив питання міжнародного гуманітарного права на прикладі Женевських конвенцій 1949 року та їх імплементацію у польське законодавство. Ярослав Кепович – студент факультету права та управління Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Польща) презентував тему «Кримінальна відповідальність за використання неприйнятних способів чи засобів боротьби в польському кримінальному праві», проаналізувавши норми про кримінальну відповідальність за законодавством Республіки Польща за злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Участь грузинських колег була представлена доповідями студентів Тбіліського державного університету Оніані Маріам на тему «Аналіз активної евтаназії» та Джашіашвілі Гіги на тему «Правовий статус засуджених з високим ризиком небезпеки в контексті спілкування з зовнішнім світом та можливістю ресоціалізації в існуючих умовах». Оніані Маріам проаналізувала законодавство країн Європейського Союзу та практику Європейського суду з прав людини щодо легалізації активної евтаназії, а Джашіашвілі Гіга розкрила проблему ресоціалізації засуджених, яка є актуальною у всьому світі.

Від України виступила здобувачка вищої освіти другого (магістерського) рівня Львівського торговельно-економічного університету (Львів) – Наталя Мацура, яка розкрила тему «Щодо об’єкта складу ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)». Доповідачка проаналізувала підходи до кримінально-правового аналізу складу злочину, передбаченого у диспозиції ст. 212 Кримінального кодексу України. Надзвичайно цікавим і актуальним був виступ здобувача вищої освіти першого (бакалаврського) рівня Юридичного факультету Національного авіаційного університету Андрія Штанька на тему «Кримінально-правова характеристика втягнення дітей до участі у збройних конфліктах».

По завершенню виступів виникла жвава дискусія, у якій взяли участь як викладачі кафедри, здобувачі вищої освіти Юридичного факультету, так і запрошені гості.

Наприкінці роботи семінару грузинські та польські колеги висловили слова підтримки народу України у боротьби із російською агресією.

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет