АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Устинова Ірина Петрівна

Кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри конституційного і адміністративного права

Scopus ID57203983838
Web of Science IDN-2560-2018
Orcid ID0000-0003-1112-807X
Google Scholarhttps://scholar.google.com.ua/citations?user=ZraiHvYAAAAJ&hl=uk

Народилася у м. Києві. У 1992 році закінчила факультет журналістики Київського університету ім. Т. Шевченка, а у 1995 році  Юридичний факультет названого університету за спеціальністю «Правознавство».  

З 1987 року розпочала трудову діяльність в тому числі і за юридичним профілем на посадах юрисконсульта, а після закінчення університету з 1995 року розпочала наукову та педагогічну діяльність у  Науково-дослідному фінансовому інституті при Міністерстві фінансів України та вищих навчальних закладах м. Києва, була членом експертної групи місії американського Уряду в Україні, учасником робочих груп по розробці низки законопроектів, певний час обіймала керівну посаду.  

У 1997 році успішно захистила у вищеназваному навчальному закладі кандидатську дисертацію за спеціальністю 12.00.07 –  фінансове право,  на тему: «Правовий статус органів фінансового контролю в системі  органів державної виконавчої влади України»; у 2015 році рішенням МОН України присвоєно вчене звання доцента по кафедрі конституційного і адміністративного права.  

З 1995 року працювала науковим співробітником у Науково-дослідному фінансовому інституті при Міністерстві фінансів України. З 1997 року займалася викладацькою діяльністю у різних ВНЗ на посаді доцента та професора, завідувача  кафедри конституційного та адміністративного  права на Юридичному факультеті НАУ. Загальний трудовий стаж складає 38 років, а науковий педагогічний стаж – понад 27 років, з них 32 роки на посаді доцента та у 2022-2023 н.р. на посаді завідувача кафедри та професора кафедри конституційного та адміністративного права Юридичного факультету НАУ, тепер професор кафедри конституційного і адміністративного права. В НАУ працює з 2010 р., викладала курс «Фінансове право» – ОС «Бакалавр», «Правове регулювання обігу крипто валют в Україні»  ОС «Магістр», «Правові засади децентралізованих фінансів та віртуальних активів», «Актуальні питання правового регулювання та охорони публічних фінансів»  ОС «Доктор філософії phD». 

Автор більше 200 (95 за останні 5 років) наукових праць і навчально-методичних праць з фінансово-правової тематики, опублікованих в Україні та за кордоном в тому числі монографічних та методичних, в тому числі в виданнях, що входять до міжнародних науково метричних баз Scopus та Web of Science (7 шт.), більше 45 фахових статей (з них 6 у міжнародних), 6 монографій, 15 (посібників, практикумів методичних розробок), постійно бере участь у науково-практичних конференціях та семінарах, регулярно підвищує свою кваліфікацію. 

 Здійснює наукове керівництво аспірантської підготовки з фінансово-правового та адміністративно-правового напрямів. Сфера основних наукових інтересів: публічна фінансова діяльність, механізм фінансово-правового регулювання, публічна фінансова система, адміністративна та фінансова відповідальність, фінансовий контроль,  вирішення спорів в сфері публічних фінансів, обіг крипто валют в Україні тощо.

Активно займається виховною роботою студентів. Є керівником наукового гуртка «Сучасні питання правового регулювання та управління фінансами ». Здійснює наукове керівництво аспірантами.

Неодноразово нагороджена Грамотами Юридичного Інституту та Юридичного факультету  НАУ  за значні досягнення у сфері своєї діяльності, високу професійну та методичну майстерність. Нагороджена Подякою Київського міського голови, Грамотами ректора НАУ, Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України.

Наукові праці

Сертифікати та нагороди

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет